свесност | Кафе пауза

Оваа пчела се обидува да ја прошири свесноста за нејзиниот вид на социјалните мрежи

Модерниот свет постојано се менува и тоа не само што влијае на природата, туку има суров ефект и на многу животински видови.

10 стрипови од француски артист што ја зголемуваат свесноста за напуштање на домашните миленици

Се надеваме дека следниве стрипови ќе ви ја прошират свесноста за важноста на вашиот миленик и дека ќе ве потсетат на нивната љубов кон вас.

Како да станете еколошки свесна личност?

Од моментот на нашето раѓање, ние сме во непрекината интеракција со планетата, дел од екосистемот.

Најдобрата и наједноставната ментална вежба на светот

Што кога ќе се соочите со стресен момент, кога треба да го дадете најдоброто од себе? Дали треба да се обидете да ги постигнете најдобрите резултати, или треба да се опуштите?

10 луѓе позираат со нивните повреди за да ја зголемат свесноста за безбедносниот појас

Модринките што ги остава безбедносниот појас по несреќа ја покажуваат неговата важност.

Неверојатна скулптура што ја прикажува нашата опсесија со технологијата

Замислете си тројца луѓе седнати на клупа, целосно внесени во нивните телефони игнорирајќи го нивното меѓусебно присуство...

19 социјални реклами кои јасно кажуваат дека ни е потребна промена во овој свет

Понекогаш рекламите се најдобриот начин да се потсетат луѓето зошто е важно да ја заштитиме природата.

84 скулптури се појавиле на зградите во Лондон за да ја подигнат свесноста за самоубиството

Во понеделникот минувачите во централен Лондон сведочеле на нешто неверојатно...

6 самосвесни хороскопски знаци кои се познаваат себеси и се прифаќаат такви какви што се

Тие целосно се прифаќаат себеси и многу добро знаат што сакаат.

Научно докажано: Психоделичните дроги можат да доведат до повисоко ниво на свесност

Резултатите од ова истражување покажале дека нашиот мозок можеби е способен да достигне многу повисок стадиум одошто сме мислеле.

Цитати за егото кои ќе ве инспирираат да станете посвесни за себе

Дали некогаш сте размислувале за вашето однесување, и сте помислиле: „Зошто по ѓаволите го направив тоа?“

Како да почнете да јадете свесно?

Свесното јадење може да ви помогне да го спречите прејадувањето, да ја изгубите несаканата тежина, да се справите со нарушувањата во исхраната...
12