Сатана | Кафе пауза

Вистинити приказни за жени кои се извор на страв

Овие жени се разликувале од толпата по својот изглед, по начинот на однесување и по нивните интереси. Дали заради тоа некој само сакал да ги елиминира или пак обвиненијата за вештерство биле вистинити?
Датум: 04 ное 2014

Книга: „Забавата може да почне“ – Николо Аманити

Каде една сатанистичка секта би нашла соодветна публика за сериозен потфат и каде еден писател би нашол солиден материјал за новата книга ако не најголемата забава во историјата на Италија?