Архитектурата на Сан Франциско и историјата зад прекрасните викторијански куќи

Дали некогаш сте биле во Сан Франциско? И да не сте биле, сигурно сте прочитале во некое списание, или пак гледајќи филм сте ги забележале прекрасните шарени куќи низ стрмните улици на овој град.
Датум: 29 јун 2018
, Автор:

10 најубави места на светот!

Природата ни подарила богатство од разновидност и убавина, а денес некои од овие места се најпопуларни дестинации.

Како изгледа главната централа на Твитер во Сан Франциско?

Главната централа на Твитер во Сан Франциско им овозможува на вработените динамична и визуелно примамлива работна атмосфера, која придонесува за зголемување на продуктивноста и ефикасноста.

Бебе-горила во грижливите раце на неговата мила баба

Неодоливата 5-месечна Кабибе е одлично згрижена од страна на нејзината баба Баван, која ја заземала улогата на помајка на новороденчето, во Зоолошката градина во Сан Франциско.

Сан Франциско некогаш и денес, претопен во маестрални фотографии

Инспириран од катастрофалниот земјотрес кој пред повеќе од еден век го погодил неговиот град, Шон Кловер одлучил во една сесија на фотографии да прикаже како градот може да воскресне.

Животни лекции од затворот

Каков совет за животот можат да ни дадат тројца затвореници кои ги сфатиле своите грешки?

Сан Франциско под магла

Овие одлични фотографии се направени во Сан Франциско од страна на Теренс Чанг, кој е специјализиран фотограф за фотографии со долга експозиција.

Кривите улици во Сан Франциско

Фотографот Dan Ng се обидел да ги „исправи“ овие неверојатни удолни улици, така што го навалувал фотоапаратот во спротивна насока од косината на улиците.

Дали е ова најкривата улица во светот?

Улицата Ломбарт во Сан Франциско, Калифорнија, лоцирана во соседството Руски рид има осум остри кривини, поради кои таа ја заслужила придавката најкривата улица во светот...

„Голден гејт“ низ 20 фотографии

Мостот Голден Гејт бил најдолгиот висечки мост во светот кога завршила изградбата во 1937 година. Со тоа станал еден од најпознатите меѓународни признати симболи на Сан Франциско, Калифорнија, па и на САД.
Датум: 12 јун 2011
, Автор:

Еден човек, 35 години и 100.000 чепкалки за заби

Бидејќи ова грандиозно здание е комплексно и се состои од голем број скулптури, тој користи пинг-понг топчиња со кои прави тури низ „градот“.

Time lapse видео: „Невиденото море“

„Невиденото море“ (The Unseen Sea) е дело на фотографот и аниматор Сајмон Кристен кое претставува спој од повеќе фотографии, поврзани во едно фантастично time lapse видео...
Датум: 12 окт 2010
, Автор: