сам | Кафе пауза

8 вистини за агонијата на оние што живеат сами

Во теорија, живеењето сам може да звучи навистина забавно. Можете да јадете кога сакате. Можете да спиете кога сакате. Можете да правите буквално сè што ќе посакате.

Илустрации кои ја покажуваат убавината на живеењето сами

Прекрасни илустрации од кои ќе посакате да живеете сами.

Научниците докажаа: Подобро е да се биде сингл отколку во лоша врска

Група научници неодамна објавија дека е подобро да се биде сам, отколку во врска со погрешна личност, откако спровеле двегодишно истражување на таа тема.

10 митови за интровертните личности

Иако различното и непознатото отсекогаш е нешто што ги плашело луѓето, тоа не е причина интровертните личности да бидат избегнувани и неприфатени од општеството. Напротив, има многу нешта кои можеме да ги научиме од нив.

10 неверојатни работи кои ќе ви се случат кога ќе научите да уживате во сопственото друштво

Да уживаш во сопственото друштво воопшто не значи да си осамен.

Што прави куче кога ќе го оставите само дома?

Со сигурност некогаш сте се запрашале што прави вашето куче додека не го гледате, односно доколку го оставите заклучено дома.