самопомош | Кафе пауза

Најдобрата и наједноставната ментална вежба на светот

Што кога ќе се соочите со стресен момент, кога треба да го дадете најдоброто од себе? Дали треба да се обидете да ги постигнете најдобрите резултати, или треба да се опуштите?

Психотерапевт создава брутално искрени „книги“ за самопомош инспирирани од неговите пациенти

Користејќи книги од антикварница како платно, овој психотерапевт ги трансформира кориците во смешни шеги.

Три благослови: Неверојатна вежба за самопомош

Сигурно трошите многу време и енергија размислувајќи за тоа како некое друго време било подобро или како сè во вашиот живот би било поубаво само ако...

Станете подобра личност во 2 едноставни чекори

Понекогаш работењето на себе може да биде навистина тешко. Можеби сте сакале да имате поголема самодоверба на социјалните настани, но 3 години и 100 книги подоцна вие се наоѓате во „дупка“ и се прашувате како да ја пронајдете целта на вашиот живот.

Моќни совети кои ќе ви помогнат да го подобрите вашиот живот

Има толку многу совети за подобрување на животот, што понекогаш е навистина тешко да го најдете најдоброто решение за вас.

Како да го надминете чувството на безнадежност?

Дали некогаш сте посакале да се откажете? Сега е совршеното време да се потсетите дека вашата борба не завршила.

Техники за самопомош: Откријте го херојот во себе

Освестувањето и спознавањето на самите себе може многу да ви помогне за конечно да ги остварите посакуваните резултати.

6 книги кои ќе ја ви зголемат самодовербата и ќе го сменат вашиот видик кон светот

Доколку сте љубители на книгите, а истовремено чувствувате пад на нивото на вашата самодоверба и потребна ви е помош за таа да се врати во форма, овие се вистинските книги кои треба да ги прочитате во моментот.
Датум: 22 јан 2014
, Автор:

Погрешните лекции од книгите за самопомош

Некои од нив ветуваат чуда иако не се научно издржани и само го залажуваат читателот давајќи му ирационален оптимизам и краткотрајно залечување на раните.

Цитати на познатите автори на книги за самопомош

Зголемената популарност на книгите за самопомош е показател за потрагата на модерното општество кон максимизирање на личната среќа преку процесот на самооткривање...
Датум: 12 фев 2013
, Автор: