Вештачката интелигенција го „оживеа“ Салвадор Дали

Од музејот „Салвадор Дали“ во американскиот град Санкт Петербург изјавиле дека нивните посетители ќе имаат нов специјален водич – уметникот Салвадор Дали.

10 помалку познати факти за Салвадор Дали

Во чест на неговиот 112 роденден, кој помина вчера, ви претставуваме 10 интересни факти од неговиот живот кои веројатно не сте ги чуле досега.

Не плашете се од совршенството

„Не плашете се од совршенството - никогаш нема да го достигнете.“
Датум: 04 сеп 2014
, Автор:

Прекрасни фотоманипулации во надреалистичен стил

Серијата фотоманипулации на полскиот фотограф Дариуш Климчак со сигурност ќе ве потсети на делата на најпознатиот надреалистчен сликар, Салвадор Дали.

Хороскопските знаци илустрирани од Салвадор Дали

Еден поинаков приказ на значењето на хороскопските знаци...

Салвадор Дали нè води во земјата на чудата на Алиса

Малкумина знаат дека генијалниот надреалист го илустрирал лимитираното издание на детската класика „Алиса во земјата на чудата“. Илустрациите денеска ги има и во дигитална форма.
Датум: 05 фев 2013
, Автор:

Реални мисли од „надреалниот“ Салвадор Дали

„Не плаши се од совршенството, бидејќи никогаш нема да го достигнеш.“
Датум: 29 мар 2012
, Автор:

Музејот Салвадор Дали

Музејот Салвадор Дали во Сент Петерзбург, Флорида официјално ги отвори вратите на новата неверојатна зграда во близина на водите на Тампа Беј.
Датум: 17 јан 2011
, Автор: