Роршахов тест | Кафе пауза

Краток Роршахов тест со дамки: Што гледате на овие 3 слики и што кажува тоа за вашата личност?

Роршаховиот тест со дамки е еден од најценетите проективни тестови што се работат во психоанализата.

Тест на личноста: Она што прво ќе го забележите на сликата ја открива вашата психичка состојба

Овој психолошки тест на Херман Роршах ќе ви открие каква личност сте врз основа на тоа што прво ќе го забележите на сликите.

Добро погледнете ја сликава: Она што го гледате на неа открива дали сте сексуално возбудени или под стрес

Во зависност од тоа што гледате на оваа слика, вашата моментална состојба може да биде стрес, преокупираност со секс или самодоверба.
Датум: 18 мај 2015
, Автор:

Роршахов тест: Што гледате на оваа слика?

Овој тест би требало да ги рефлектира несвесните делови на личноста.