Прекрасен африкански ритуал што секое модерно општество треба да го преземе

Постои едно африканско племе што го негува најубавиот обичај на светот.

8 начини да си го направите утрото порелаксирано

Можеби немате многу контрола врз промените што се случуваат во вашиот распоред во текот на денот, но запаметете дека утрото секогаш може да биде само ваше.

За оние кои веруваат: Заштитете со од зло со помош на овој древен ритуал со огледало

Огледалото може да ви послужи како амајлија, односно заштита од негативна енергија која доаѓа од други луѓе, ситуации и места, затоа што има моќ енергијата да ја пренасочи во други димензии или да ја одбие од вас.

Целиот ваш живот зависи од првиот час по будењето: Што треба да правите во овие 60 минути?

Луиз Хеј тврди дека првиот час после будењето е најважен и дека од него зависи како ќе го поминеме остатокот од денот.

Начинот на кој овие татко и ќерка го почнуваат денот стана вистинска Интернет сензација

Кога секој од нас би го следел овој пример секој ден, многу полесно би сфатиле дека секое утро може да биде убаво.

Запознајте ја Рузл, девојченце кое се успива цртајќи цртежи

Ова девојче се успива навечер на многу интересен начин. Зема лист хартија и мрсни боички, си црта цртежи и заспива сосе нив во креветот. :)

ДА за утринската рутина!

Едно знам, рутината навистина е добра. Ама некогаш е добро и да се биде спонтан. Ако ме прашувате мене, би се одлучила да балансирам меѓу животот со рутина и оној со спонтани дејствија.
Датум: 04 авг 2013
, Автор:

На располагање имате 25.000 утра. Како да не ги потрошите залудно?

Вежби, трчање, медитација, гледање на изгрејсонцето... Сè се врти околу тоа како го започнувате денот...
Датум: 09 јул 2013
, Автор:

Моќта на малите ритуали во секојдневниот живот

Без разлика на нивната ирационалност, тие навистина можат да ви послужат како многу позитивна и практична алатка за подобрување на вашиот живот.