Најдобрите дестинации кои треба да ги посетите во 2016-та година

Следуваат 10-те совршени дестинации, избрани како најдобри од преубавите земји низ светот, за семејни авантури, романтични бегства или нешто измеѓу.

Како дише Рио де Жанеиро?

Џо Капра тврди дека имал многу среќа што неговите клиенти го пратиле да снима тајмлапс видео токму во Рио де Жанеиро, а според финалниот производ мора да е во право.

Дестинации обвиени со митови и легенди

Некои места со себе носат одредени мистерии, други се создадени за потрага по душевен мир, па затоа митовите и легендите од минатото сè уште се асоцијација за нив.

Карневалот во Рио – експлозија на бои и звуци

Бескрајната маса од луѓе кои танцуваат, ритамот на самбата и шаренилото од костими, предизвикуваат експлозија од бои и звуци карактеристични за најмасовниот карневал во светот.
Датум: 18 фев 2012
, Автор:

Раскошна куќа во облик на лист

„Casa Folha“ (куќата лист), која е дело на архитектите Мареинес и Паталано, е големо тропско прибежиште, чиј покрив изгледа како шест ливчиња во облик на цвет, а под него се крие...

Дочекот на 2011 низ светот

Погледнете како се подготвуваше светот за да го прослави доаѓањето на новата 2011 година...