Како да бидете понаметливи?

Дали често се чувствувате како жртва? Дали сте членот од тимот кој го изработува целиот проект, а потоа им дозволува на другите да го претстават како сопствен труд?

5 работи кои успешните луѓе ги прават до 8 наутро

Денот по утрото се познава. Ако е така, тогаш потрудете се утрото да ви биде што подобро организирано и почетокот на денот да го минете со што помалку стрес.

Инспиративна приказна: Виктор Цветиќ, момчето кое ослабнало 70 килограми

Ова е приказната на Виктор Цветиќ, 21-годишно момче од Скопје кое успеало со труд и дисциплина да намали 70 килограми од својата телесна тежина за само 11 месеци.

30 работи кои секогаш треба да БИДЕТЕ

„Вчера е историја, утре е мистерија, а денес е подарок кој го нарекуваме сегашност.“ – Бил Кејн.
Датум: 01 апр 2013
, Автор:

Начини на самоодбрана за жени

Многумина мислат дека доколку стојат подалеку од темни улички и лошо друштво, нема да им се случи ништо страшно. Неточно!
Датум: 18 феб 2012
, Автор:

Боите во сонот и нивното значење

Понекогаш сонуваме во боја, а понекогаш црно-бело. Секоја боја што ја сонуваме има свое значење. Обрнете внимание која боја доминира во вашите соништа и дознајте што таа симболизира.
Датум: 09 ное 2011
, Автор: