Дознајте кои хороскопски знаци имаат oдлични вештини за решавање проблеми

Постојат хороскопски знаци кои се ориентирани кон решенија и имаат одлични вештини за решавање проблеми.

Математичката равенка која изгледа едноставна, но ретко кој може да ја реши!

Сакате математика? Луѓето често се плашат од неа, но доколку се обидете да ја научите, ќе сфатите дека е интересна и забавна.

Зошто „преспивањето на проблемите“ ви помага да ги решите?

Понекогаш, дури и кога навистина се трудите, не можете да одлучите што е правилно. Колку повеќе размислувате за проблемот, толку ви е потешко да дојдете до решение.

Здравствени проблеми кои ракијата успешно ги лекува

„Напиј се малку ракија, па ќе се чувствуваш подобро“ е реченица која речиси секој ја има слушнато барем еднаш во својот живот.

Обидете се да ги решите овие загатки, за да дознаете дали размислувате „надвор од кутијата“

За да се развива, на вашиот мозок му требаат вежби, а овие загатки се одлични за тоа.

Тест: Проверете колку е развиено вашето апстрактно размислување

Не е толку лесно и едноставно да се реши една загатка кога можете само визуелно да ги замислите можните решенија и одговори.

Како да ги решите проблемите во својот живот според принципите на Ајнштајн?

Дали сте забележале дека полесно е да дадете совет на друг, отколку на самите себе?

Вистините за врските со прекини: Што можеме да научиме од нив?

Класична приказна: момчето ја запознава девојката, започнуваат врска, работите се супер, нештата тргнуваат наопаку, раскинуваат, па се смируваат и потоа целиот процес пак одново.

Проверете дали сте добар детектив: Можете ли да го решите случајот за ова убиство?

Земете си лист и пенкало за да можете да си помогнете во решавањето на оваа логична загатка...
Датум: 08 мај 2015
, Автор:

10 совети кои ќе ви помогнат да ги контролирате негативните емоции

Негативните емоции можат да ги контролираат нашите реакции. Од нив произлегуваат зборови кажани во афект кои не можеме да ги повлечеме, а прават огромна и непоправлива штета.

Поучна приказна: Чаша вода

Што ќе се случи доколку ја држите чашата во воздух подолго време?