реконструкција | Кафе пауза

Кога се цени традицијата: 15 години реконструкција на едно напуштено средновековно село во Тоскана

Богата историја, културно наследство, традиција, убава природа, свежа и вкусна храна, рачно изработени уметнички дела се само неколку од работите што Тоскана може да ги понуди на своите посетители.

Реконструкција на лице ни овозможува да видиме како изгледале кучињата пред 5.000 години

За прв пат во историјата, технологијата за реконструирање лице откри како изгледало неолитското куче.

Дали науката откри како навистина изгледал Исус?

Ако прашате 100 луѓе на улица како мислат дека изгледал Исус, повеќето ќе ви го дадат истиот одговор – висок, со светла кожа, долга коса и добро одржувана брада.

Како навистина изгледале нашите предци?

Во поголемиот број случаи, единственото нешто што ни останало од нашите предци се нивните коски.

Како изгледале некои од најпознатите древни урнатини во минатото?

Иако посетата на овие места стари илјадници години е навистина инспиративна, понекогаш е тешко да си замислиме како изгледале.

Страшни трагедии раконструирани од страна на деца

Контроверзни фотографии кои ќе ве остават без зборови...
Датум: 05 јул 2013
, Автор:

Реконструкција на познати филмски сцени направени на разни локации низ светот

Ален Фјуква пронашол многу оригинален начин како да ги избегне здодевните туристички фотографии.

Фамилијарна куќа во Калифорнија

Архитектонската компанија „Shimizu and Coggeshall Architects“ од Лос Анџелес ја има редизајнирано оваа куќа во Санта Моника, која првично е направена во 1920 година.

Реконструкција на светот со Лего коцки

Германскиот уметник Јан Ворман ги помина последните три години патувајќи по целиот свет, посветувајќи се на обновување рушевини. Интересно, но истовремено и чудно, е тоа што тој користи Лего коцки наместо малтер и тули.
Датум: 23 окт 2011
, Автор: