12 работни вештини кои денес се бескорисни

Вештините кои се бараат денес можеби нема да бидат потребни утре. Со развојот на технологијата многу работни места се, или ќе бидат заменети со машини.

Не можете ни да замислите што сè пишуваат луѓето во своето CV

Апликант тврдел дека бил поранешен извршен директор во фирмата каде што аплицирал за работа.

8 грешки во резимето кои треба да ги избегнувате ако сакате да ја добиете посакуваната работна позиција

Сигурно ви се слошува кога ќе се сетите дека треба да пишувате резиме. Без грижа, овие 8 совети и грешки на кои треба да внимавате ќе ви помогнат во тоа.

Клучни зборови во вашето резиме кои ќе ви помогнат да најдете работа

Бидејќи конкуренцијата за вработување е поголема од кога било, многу е важен впечатокот кој ќе го оставите кај работодавецот...

Најчесто употребуваните „бели“ лаги

Обидот да си поминеме полесно во одредени ситуации, често го зачинуваме со по некоја бела лага и многупати тоа ни успева. Ова се неколку од најчесто користените...