Неверојатни дрвени скулптури од секојдневни предмети

Резбите од дрво се уметност која многу луѓе ја немаат усовршено, но меѓу тие кои ја имаат, Ливио Де Марки е еден од најдобрите.

Герила уметност од дрво

Користејќи моторна пила, скулпторот Томи Kрегс создава вчудовидувачки скулптури од дрвјата кои веќе паднале од старост или треба наскоро да се исечат.

Уметност од изрезбана храна

Илиjан Илиев е фотограф од Манчестер, Велика Британија чие 20-годишно искуство во светот на фотографијата, резултирало со еден необичен и карактеристичен стил на доловување мртва природа.
Датум: 06 мар 2012
, Автор:

Водич за резбање тиква за Ноќта на вештерките

Сите сме ги виделе оние интересни тикви со фенерче во средината кои се прават за Ноќта на вештерките. Во Македонија не се обележува овој ден, но можете да ги импресионирале соседите со еден ваков уникатен украс во домот.

Уметност на врвот од моливот

Повеќето уметници кои се занимаваат со цртање, го користат моливот за со нив да ја создадат својата уметност. Далтон Гети има малку поинаков пристап. Тој создава минијатурни маестрални дела директно на врвот од моливот.
Датум: 12 окт 2011
, Автор: