Зошто имаме потреба од спиење?

Сте чуле ли дека императорот Наполеон во просек спиел само 4 часа дневно? Научникот Томас Едисон тврдел дека спиењето е само губење време. Дали сте знаеле дека 8 часа сон даваат исто енергија колку еден тост?
Датум: 30 мар 2012
, Автор: