Во духот на меѓународниот ден на жената: 10-те дами кои го променија светот

Најиновативните жени низ историјата, кои ги поставиле основите на успехот и поради кои животот денес е многу подобар.

Кој ја направи револуцијата во модата со воведувањето на женското одело?

Ако треба да одите на важен состанок или на интервју за работа, не мислете се, облечете го женското одело. Тоа ќе ви ја истакне женската фигура и ќе направи да делувате елегантно и сериозно.
Датум: 22 јул 2015

Фотографии од крајот на револуцијата во Куба

Галерија со автентични фотографии од периодот кога Фидел Кастро и соработниците извојувале победа над диктаторот Фулгенсио Батиста.

Револуционерните пораки на Ернесто Че Гевара

„Попрво би умрел стоејќи, отколку да живеам живот на колена.“
Датум: 16 окт 2012
, Автор: