Летен моден тренд: Цветни дизајни

Сè е расцветено годинава, па токму затоа нема причина зошто да не бидете и вие...

Пролетта пристигна: Неверојатни фотографии од црешови цутови ширум светот

Фотографии кои ќе ви ја исполнат душата со позитивна и пролетна енергија.

Спакувај ми пролет

Сакам да си ја спакувам росата од тревата и цветовите за да си ја имам преку целата година. И оној мирис на свежо косена трева, или на расцветаните гранки на дрвјата. Пролет да си спакувам во мало кутиче...
Датум: 23 мар 2014
, Автор:

Уживањето во расцветаните црешови дрвја во Јапонија

Кога розовите цветови на црешовите и другите дрвја ќе почнат да ја преплавуваат Јапонија во раната пролет, започнува Ханами, древен јапонски обичај на уживање во нивната убавина.