растенија | Кафе пауза - Part 4

10 видови дрога што можеби растат во вашиот двор

Дали некогаш сте се запрашале што е чудното растение кое расте во вашиот двор?

19 растенија и зеленчуци што можете да ги одгледувате само во чаша вода

Дали знаевте дека има растенија што можете да ги одгледувате многу лесно, па дури и без почва?

8 билки коишто со сигурност ќе ги избркаат комарците од вашиот дом

Откријте ги 8-те најпознати градински растенија, коишто можете да ги употребите за бркање на досадните комарци од вашиот дом.

И растенијата се способни да „разговараат“ едни со други

Полека се разоткриваат мистериите на растителниот свет.

5 растенија кои ќе се борат против токсините во вашиот дом

Познато е дека растенијата со дишењето го собираат јаглеродниот диоксид и испуштаат кислород. Но во процесот тие впиваат и други состојки.

Необичните растенија на Антарктикот кои имаат супермоќи

Хибернираат со векови, а потоа оживуваат. Сами си создаваат антифриз и заштита од сончевите зраци. Веќе никогаш нема да ја гледате мовта со исти очи.

16-те најголеми растенија и животни на Земјата

Постоеле времиња кога на Земјата владееле суштества многу поголеми од нас, вистински праисториски џинови. Но, дури и денес природата знае да нè изненади со своите огромни креации.

Луѓето можат да ја црпат вашата енергија исто како што растенијата се јадат меѓусебно

Станува збор за истражување што може да доведе до нови откритија во областа на биоенергијата, но и да докаже дека луѓето можат да црпат енергија од други луѓе исто како во случајот на растенијата.

10 билки кои Индијнците ги користеле за лекување

Чироки Индијанците верувале дека нашиот креатор ни дал сè што ни е потребно.

12 растенија кои ќе ви помогнат да се ослободите од стресот

Секој, без разлика што работи или какво е неговото семејство, се соочува со стрес во некои периоди од животот.

Жените кои се опкружени со растенија живеат подолго

Ново истражување покажува дека живеењето во куќа полна со растенија, може да го продолжи вашиот живот.

Прекрасни фотографии од невидливата светлина која ја емитуваат растенијата

Секојпат кога цветовите се изложени на сончева светлина тие сјаат, но поради светлината од сонцето, тој сјај за нас е невидлив.