Капки вода поврзани во колоритни вонземски облици

Како резултат на фотографирањето феномени кои се одвиваат со голема брзина, се добиваат фотографии кои делуваат како да се замрзнати во времето, а ни откриваат магични моменти кои инаку не можат да се забележат...
Датум: 30 окт 2011
, Автор:

Цвеќиња кои експлодираат

„Мојата поставеност е малку поинаква бидејќи се обидувам да го покажам релативниот меѓусебен распоред на ливчињата, прашниците и толчниците, така што да се зачува радијалната симетрија и цвеќето може да се препознае.“
Датум: 25 авг 2011
, Автор:

Предмети распрскани на милион парчиња

Ален ги распукува предметите со помош на пушка и токму во моментот кога тие се распрснуваат на милион парчиња, создава неверојатна фотографија.

Млеко заробено во времето

Има нешто магично во моментот на распрскување на течноста во чашата. Ви се случило да ви се распрска утринското кафе додека ставате коцка шеќер?

Фотографии од најинтересните распрскувања на кафе

Сигурно досега ви се случило во кафето, чајот или млекото кои ги пиете, случајно да ви падне колаче, коцка шеќер или резанка лимон. Ако тој момент не ви значел ништо тогаш, еве...
Датум: 17 сеп 2010
, Автор: