По раскинување машките повеќе патат од женските

Машките многу потешко го поднесуваат раскинувањето отколку женските, а за тоа социолозите пронашле интересна причина.

Книга: „Посакувам да си тука“ – Франсеск Миралјес

Приказна за еден архитект, пејачка, тајна градина и секако, магијата на Париз!

Најдобрите љубовни приказни во ТВ сериите

Погледнете дел од најдобрите љубовни приказни кои во последнава декада сме имале можност да ги видиме на малите екрани.

Животниот циклус на љубовните врски

Во серијата фотографии има два главни ликови кои минуваат низ вообичаените фази на љубовните врски. Фотографот објаснува дека целиот проект е инспириран од очајната потрага по совршената љубов која ја гледаме во филмовите...
Датум: 15 дек 2012
, Автор:

Прашања кои треба да си ги поставите пред да ја прекинете врската

После многу кавги и неслога помислувате дека прекинувањето на врската е единствено решение? Не брзајте со донесување на вакви одлуки...
Датум: 26 сеп 2012
, Автор:

Правила за раскинување

Сите знаеме дека раскинувањето никогаш не е лесно. Но, како и сè друго, така и тоа си има свои правила. Ако веќе претчувствувате дека се ближи крајот на врската, обидете се да се придржувате до следниве правила.
Датум: 06 сеп 2012

По раскинувањето на врска секој партнер губи по 8 пријатели

На некои им е преку глава да ги слушаат разните проблеми, други пак застанеле на нечија страна и се придржуваат кон едниот од партнерите, трети наеднаш почнуваат да ве избегнуваат од некои нивни причини.

Конвенција за повредените во љубовта

Оние кои никогаш не биле повредени во љубовта никогаш не ќе можат да кажат: „Го живеев животот“. Затоа што никогаш не го живееле.

Запознајте го професионалниот раскинувач на љубовни врски

За само 5 британски фунти, тој ќе му објасни на вашиот партнер дека не можете повеќе да бидете во врска со него.

Причини поради кои раскинуваат хороскопските знаци

Секое прекинување на врска е поинакво и непредвидливо. Дознајте што не треба да правите во врската...
Датум: 11 дек 2011
, Автор:

Убиство на мојата душа

Бевме две тела со една душа, четири очи со еден поглед, две усни со еден здив и две срца со една надеж... НИЕ! Ама тоа веќе не постои, бледее со секој изминат ден, но се враќа со секој повторно сретнат поглед.
Датум: 30 окт 2011
, Автор: