Какво деколте би требало да изберете според градбата на вашето тело?

Можеби не знаевте, но деколтето од вашата блуза, фустан или маица и тоа како може да влијае на изгледот на вашата фигура.

Поминувате долго време пред компјутер? Време е да започнете да ги практикувате овие вежби за грб

За да ги избегнете болките во грбот, ви препорачуваме неколку вежби. Може да ги правите секаде, а резултатите ќе бидат подеднакво ефикасни.

8 начини да се ослобидите од болката во вратот

Болката во вратот долгорочно се решава со физичка активност, но постојат и начини за брзо решавање на проблемот.

Со кафето против болките во вратот и рамената

Научниците од Универзитетот во Осло дознале дека кофеинот има многу позитивен ефект против болките, па токму затоа е составен дел од апчињата парацетамол и аспирин.

Неколку чекори до правилно држење на телото

Денешниот начин на живот бара најголемиот дел од времето да го поминуваме седејќи, со што доброто држење на телото е отежнато. Применувајте ги следните неколку совети секојдневно и тоа ќе се промени кон подобро.