Одлични трикови кои ќе ви помогнат да го подобрите вашиот ракопис

Дали ви се допаѓа изгледот на вашиот ракопис или е потребно мало подобрување?

Необичен тест: Напишете го своето име на лист хартија и откријте дали страдате од некоја болест

Можеби сте слушнале за графологија, студија на ракописот која може да открие особини на личноста.

Дознајте што открива ракописот за вашиот сексуален живот

Убаво разгледајте го вашиот ракопис и откријте што кажува тој за вашите навики меѓу чаршафите...

Што кажува вашиот ракопис за вас?

Исто како и говорот на вашето тело, така и ракописот може да каже многу работи за вашиот карактер.

Малите нешта се важни: Луѓето ја проценуваат вашата личност врз основа на овие ситници

Кога запознавате некого за прв пат, веднаш започнувате, можеби несвесно, да го анализирате и проценувате. Ист е случајот и кога некој ќе ва запознае вас.

Што значи лошиот ракопис?

Дали можеме да претпоставиме за каква личност станува збор доколку напишаното е со големи букви закосени надесно?! Дали ракописот повеќе говори за личноста или за расположението, моменталната состојба во која се наоѓа?
Датум: 05 ное 2014
, Автор:

Откријте некои карактерни особини според потписот на личноста

Ако сакате подобро да го запознаете вашиот колега или шеф, послужете се со тајните на графологијата.
Датум: 11 мар 2014
, Автор:

Книга: „Ракописот од Акра“ – Пауло Коелјо

Конвенционалната психологија преџвакана во стилот на Кеолјо, проткаена со неговиот магичен реализам

Книга: „Чуварите на книгата“ – Џералдина Брукс

Приказна за Сараевската хагада, ракописот чија моќ да обедини ја потврдува вечната вистина: Она што нè спојува е секогаш посилно од она што нè разделува.

Необјавени рачно напишани стихови од Џим Морисон

Прочитајте една од многуте необјавени поеми на Кралот на гуштерите...
Датум: 21 окт 2012
, Автор:

Што открива ракописот за вашиот карактер?

Вашиот ракопис говори за вашата личност повеќе отколку што мислите. Ова го тврдат графолозите, кои се бават со анализа на ракописите. Па затоа земете лист и пенкало, напишете една реченица и дознајте...