Тест на личноста: Дали ве води срцето или разумот?

Ако сакате да дознаете дали ве води срцето или разумот, следниов тест може да ви помогне само доколку искрено одговорите на прашањата.

Никогаш не се извинувајте за тоа што сте девојка која го следи срцето наместо разумот

До девојките кои сакаат безусловно, кои постојано даваат без да очекуваат ништо за возврат и кои без срам ги носат срцата на своите ракави.

7 ефективни начини да се соочите со разочарувањето

Научно докажани стратегии за успешна навигација низ разочарувањата.

9-те карактерни особини на храбрите умови

Храброста не се мери во физичката сила.

12 начини на кои моќните жени го живеат својот живот поинаку

Моќта не изгледа исто на секого, но секогаш можете да ја забележите кога е присутна.

Еве како работи мозокот на првиот состанок :)

„Brain Divided“ е 5-минутен анимиран филм во кој се прикажува како функционира машкиот мозок за време на првиот состанок, кога е растргнат помеѓу нагонот за страст и разумот.
Датум: 17 јул 2013
, Автор: