14 тешки логички загатки кои можат да ги решат само 8% од луѓето во светот

Денес за вас подготвивме неколку загатки кои ќе ви го тестираат вашиот мозок.

Лоши навики кои го попречуваат вашиот пат до среќата

Луѓето се свесни дека лошите и негативни мисли привлекуваат таква енергија во нивниот живот и можат да го блокираат нивниот пат кон остварување на поставените цели.

12 моќни начини да влезете во подлабоката димензија на животот

Со вашиот ум полн мисли, никогаш нема да можете да ја најдете вистината, бидејќи таа се открива само во тивкиот простор на срцето.

7 образовани дами објаснуваат зошто феминизмот е потребен во денешниот модерен свет

„Постојат луѓе кои на жените сè уште гледаат како на предмет. Токму против тоа треба да се бориме. Во сите општества, на сите фронтови.“

Што се случува кога единствената токсична личност во вашиот живот сте самите вие?

Погледнете ги следниве 3 знаци кои укажуваат дека единствената токсична личност во вашиот живот сте си вие.

Неколку мисли кои ѝ поминале низ глава на секоја девојка која е во долгогодишна врска

Секоја девојка која е благословена со еден партнер подолго од една или две години, апсолутно би немала грижи за нивната среќна и здрава врска. Но...

27 причини зошто јавниот превоз е пекол на тркала за хипохондриците

Нивната потреба за чистота и страв од бактерии и вируси кои изобилуваат на малите и затворени места со голем број луѓе ги извлекуваат најголемите кошмари од нив...

6 нешта за кои мора да престанат да размислуваат сите оние кои премногу се грижат

6 нешта кои трошат најголем дел од вашата енергија и кои конечно треба да најдете начин како да ги исфрлите од вашите мисли...

18 нешта кои депресивните луѓе би сакале да ви ги кажат

Доколку имате некој близок кој страда од депресија, тогаш со сигурност тој или таа би сакале да ви ги кажат искрено следниве 18 нешта...

15 нешта кои само најголемите хипохондрици ќе ги разберат

Не е лесно да се биде хипохондрик, но од друга страна пак, никој не го цени животот повеќе од нив.

Книга: „Огледи за љубовта“ – Алан де Ботон

Роман кој изобилува со извонредни ставови за љубовта, филозофски размисли типични за естетиката, ироничен хумор и префинет, чист јазик.