разговарање | Кафе пауза

7 чекори како да се справите со вашето дете ако презборува

Вам тоа однесување ви е чудно, но сепак можете да најдете решение и да управувате правилно со овие ситуации со цел да изградите здрав однос со вашите деца.

Најдобрите 13 начини да го скршите мразот

Дали сте се прашувале кој е најдобриот начин да ѝ пријдете на личноста која ве интересира?

7 елегантни навреди со кои ќе покажете остроумност, достоинство и интелектуалност

Постојат долични начини да кажете неколку навредливи збора, а сепак да го задржите достоинството и домашното воспитание.

5 причини зошто разговорот со непознати личности ќе го направи вашиот живот возбудлив

Доколку не разговарате со странци, како очекувате да запознаете нови луѓе?

Како да разговарате со вашите деца за секс?  

Запомнете ги овие нешта доколку сакате да им помогнете на вашите деца при оформувањето на нивниот здрав сексуален идентитет.

4 едноставни и корисни работи кои многумина не знаат да ги прават

Веројатно ниту вие самите не знаете да правите некоја од овие работи.

Знаете ли да учествувате во отворени дискусии? Со став, но и со спремност да го промените

Во поголемиот број случаи, дискусиите не се многу отворени и се со однапред предвиден крај од тој/таа што ја започнале дискусијата.
Датум: 05 авг 2014
, Автор:

10 знаци дека сте апсолутни Близнаци во хороскоп

Ако сте родени помеѓу 21 мај и 20 јуни, голема е веројатноста да се пронајдете во следните 10 карактеристики.
Датум: 27 мај 2014
, Автор: