развивање | Кафе пауза

На кој начин можете да ги развиете вашите интуитивни вештини?

Понекогаш, не знаеме како да ја послушаме нашата интуиција и затоа од голема важност е да ги развиеме нашите интуитивни вештини.

Што е мудроста и како да ја развиеме во себе?

Сите истражувања и вистини водат кон тоа дека мудроста е таа што ги донесува правилните одлуки. Колку сме помудри, толку поубави одлуки ќе донесуваме.
Датум: 03 јун 2014
, Автор:

Авион трансформиран во детска градинка

Во грузискиот град Рустави, еден учител откупил стар, но функционален авион, кој бил целосно трансформиран во детска градинка, за мотивација и забава за најмладите.

Зошто лисјата паѓаат?

Опаѓањето на листовите е појава позната како абцисија и за едногодишните растенија тоа е нормална појава.

Куќи на несоодветни места

Овие куќи се неколку светски познати примери за кинескиот неологизам „nail houses“, што означува куќи чии сопственици не сакаат да ги продадат на некој инвеститор за развој на околината.
Датум: 01 ное 2010
, Автор:

Како да ја следите вашата интуиција?

Сите од самото раѓање располагаме со одреден степен на интуиција и ако знаеме како да ја препознаеме и развиваме, може да ни користи во сите полиња од животот.
Датум: 14 сеп 2010
, Автор: