Најрадиоактивните места на Земјата каде што сè уште живеат луѓе

Нуклеарни катастрофи, природна радијација и контејнери за радиоактивен отпад... Некои се напуштени, но во некои уште живеат луѓето.

Нема да верувате што преживеало ова бонсаи дрвце

Ова јапонско растение, старо неверојатни 388 години, преживеало разни настани, лоши и добри. Веројатно највпечатлив е фактот што тоа ја преживеало атомската бомба во...

Дали мобилните телефони ни го „пржат“ мозокот?

Како да ја намалите штетноста од радијацијата која ја шират мобилните телефони, врз вашето здравје?

Најопасните плажи во светот

Од ајкули и медузи до активни вулкани, посетувањето на некоја од овие плажи може да биде многу опасно...
Датум: 29 авг 2012

Французинки живеат во ладна пештера

Ана и Бернадет веќе трета зима живеат во пештера, без никакво затоплување и без електрична енергија. Тие се некаде во шестата декада од животот, а нивниот необичен дом се наоѓа во францускиот регион Високи Алпи.
Датум: 23 јан 2012
, Автор: