Можете ли да го решите овој математички проблем кој стана вистинска Интернет сензација?

Изненадувачки е фактот што повеќето луѓе не можат да го решат, дури и покрај тоа што е наменет за деца. Обидете се и вие!

Весела математика

Додека голем дел од популацијата едвај пресметува на класичните калкулатори, 12-годишниот Кота Кизука од Јапонија, решава сложени математички равенки на најстарата математичка сметалка, абакус за само неколку секунди.
Датум: 02 феб 2012
, Автор:

Животни равенки

Погледнете како би изгледал животот пресметан со неколку прости математички операции.