Која вештина сакаат да ја видат сите работодавачи на вашето CV?

Откријте која е клучната способност која ќе ви ги зголеми шансите да ја добиете посакуваната работа.

10 луди работи кои луѓе ги направиле за да ги вработат

Некои луѓе навистина се подготвени да направат сè што е потребно за да добијат работа, а со оглед на фактот дека процентот на невработени луѓе е сè поголем секој ден, навистина е потребно некако да се истакнеш.

Одговор на шефот за најоткачениот отказ

Пред неколку дена, го гледавме откаченото видео на Марина, која таа го сними за да соопшти дека дава отказ. Овој пат работодавачот го возвраќа ударот...