работни задачи | Кафе пауза

Преку глава ви е од обврските и работните задачи? Еве како да се справите со нив!

Дали сте ги искусиле моментите кога сите го бараат вашето внимание, а вие не можете повеќе да издржите и мислите дека главата ќе ви експлодира?

4 начини да се разбудите свежи и да се подготвите за новите работни победи

Секој би сакал да се разбуди свежо и наспано и со насмевка да се соочи со почетокот на новиот работен ден.

Tајните на успешните жени кои си ја сакаат работата

Независно од вашата професија и работна позиција, постои начин полесно и поуспешно да ги извршувате своите обврски и задачи.

7 животни совети од родителите кои можете да ги разберете само откако ќе станете возрасни

Како што старееме, зборовите на нашите родители и учители добиваат сосема ново значење.

11 начини како истовремено да бидете и среќни и продуктивни

Овие начини ќе ви помогнат да ја комбинирате среќата со продуктивноста!

Лесно губите концентрација? Можеби сте гениј!

Една научна студија покажува дека интелигентните луѓе имаат потешкотии да се концентрираат на своите обврски на работното место.

6 ефективни начини за брзо приоритизирање на работните задачи

Добро организираното време е време кое не е залудно потрошено.

5 типа вработени кои никој не сака да ги задржи на работа

Не се само шефовите лоши, такви можат да бидат и вработените.

Како да останете фокусирани за време на летниот период?

Сè почесто може да го слушнеме прашањето: каде на одмор? Мислите ни се на најблиските плажи, а со нозете сме веќе во вода. Сето тоа влијае на намалување на продуктивноста и фокусираноста на работните обврски.
Датум: 26 јун 2014
, Автор:

Листи за подобрување на продуктивноста на работното место

Користењето на листи може да ви заштеди околу 90 минути дневно и да ја подобри вашата продуктивност на работното место.
Датум: 24 дек 2012

8 мудри начини да продолжите напред во работата

Дури и ако сте многу добри во работата, таа може да ви стане рутинска и досадна или пак, можеби сакате да се докажете дека сте одлични на работното место за да имате повод да побарате покачување. Еве неколку мудри совети...