Предмети распрскани на милион парчиња

Ален ги распукува предметите со помош на пушка и токму во моментот кога тие се распрснуваат на милион парчиња, создава неверојатна фотографија.

Уметничко пукање со пушка

Волтон Крил е американски уметник кој употребува пушка со калибар од 22 милиметри, која му е подарок од неговиот татко, за создавање сложени уметнички шаблони врз обоени алуминиумски плочи.

Музејот „Калашников“ во Ижевск, Русија

Музејот служи како еден вид руски споменик на оваа светски позната пешадиска пушка. Тој ја презентира историјата на пушката, но и гордоста на руските граѓани пробудувајќи го чувството на национална доверба.
Датум: 10 јан 2011
, Автор: