Конечно е откриено што точно се случува со бебето кое го носи мајка која пуши цигари

Овие неверојатни снимки од фетус кој си го држи своето лице ни покажуваат како бебињата кои се изложени на цигари може да имаат забавен развој.

Неколку совети за пушачите: Како со помош на исхраната да ги прочистите вашите бели дробови?

Ако сè уште не сте подготвени да се откажете од пушењето, тогаш барем обидете се да ги намалите шансите за развивање одредени болести како ракот.

Шолја за кафе и цигари

Олеснување за пушачите. „Tomorrow Lab“ изработиле глазирана керамичка еспресо шолја, на чија рачка има простор за цигара.
Датум: 20 дек 2012
, Автор:

Супер Марио во мисија против пушењето

Станува збор за исклучително интересен уметнички потег, кој испраќа сила порака до пушачите...
Датум: 20 авг 2012
, Автор:

10 причини зошто е тешко да сакате пушач

Покрај причините кои им се добро познати на сите, редовните пушачи стекнуваат навики кои го менуваат нивниот животен стил, што пак, се одразува на начинот на кој влијаат на другите луѓе, на нивното лично здравје и на хигиената.
Датум: 20 апр 2011
, Автор:

Шокантни постери за цигарите

Погледнете неколку шокантни и во исто време инспиративни рекламни кампањи против пушењето.