Кукли на пумпање „глумат“ толпа народ во филмовите

Компјутерското генерирање слики е навистина скапо, а со статистите е тешко да се излезе на крај и плус чинат многу за да се најмат. Поради тоа е измислено алтернативно решение - кукли на дување.