Што мора да знаеме за шминката?

Шминката е во ред сè додека се користи во одредени количини и нејзината употреба се ограничи за одредени пригоди. Еве некои работи поврзани со шминкањето за кои мора да бидеме свесни...
Датум: 20 фев 2013
, Автор:

Професионални совети за шминкање

Со помош на овие совети ќе ги надоградите вашите вештини и секогаш ќе изгледате совршено.

Моќта на минералната шминка

Корисниците на минерална козметика имаат повеќе причини поради кои ги користат и обожаваат овие шминки.
Датум: 08 јан 2013
, Автор:

Како да изгледате убаво и без шминка?

Со неколку мали трикови можете да и овозможите малку одмор на кожата на лицето, а истовремено да ја пуштите и малку својата природна убавина на виделина...
Датум: 29 мар 2012
, Автор:

Како вашата шминка да трае подолго?

Со сигурност не треба да бидете робови на производите за убавина, но некои поводи и прослави бараат шминката да остане совршена во текот на целиот ден. Еве ги чекорите...
Датум: 23 мар 2012
, Автор:

Совети за беспрекорна новогодишна шминка

Го имате на закачалка она што ќе го носите, ги најдовте и совршените чевли, одлучивте како ќе ја носите косата. Останува уште да се потрудите вашата шминка да биде беспрекорна, и тоа во секоја смисла, трајна и со одличен изглед.
Датум: 30 дек 2011
, Автор:

7 правила без исклучок во шминкањето

Се разбира дека може да експериментирате со шминката. Но, постојат неколку правила од кои едноставно нема исклучок.