Еве што птицата на вашиот месец на раѓање открива за судбината која ве чека

Дали сте знаеле дека секој месец во календарот е претставен од страна на одредена птица?

Неверојатни придобивки од чување птица како домашен миленик

Овие интелигентни и прекрасни суштества со своето друштво ќе ви донесат многу придобивки, а некои од нив може целосно да ве изненадат.

Темен жабоуст: Најслатката птица во светот која неверојатно многу наликува на був

Темниот жабоуст, кој може да се најде во Австралија, има огромна и широка уста поради која е препознатлив.

Едно семејство ѝ го спасило животот на една страчка, а таа сега им е најдобар пријател и не сака да ги напушти

Семејството Блум нашло една страчка стара три недели која се борела за живот во близина на градската библиотека и ја зеле...

Поучна приказна: Одговорот се наоѓа во твоите раце

Приказна за мудроста и измамата. Мудроста е онаа која доаѓа со текот на времето, а измамата кон некој е измама и кон себе.
Датум: 25 дек 2014

Величествени бувови овековечени во неверојатни фотографии

Погледнете ги овие фотографии кои ги покажуваат бувовите во своето најдобро светло...

Најгрдата птица на светот која истовремено е неодолива

Младата црна птица какаду, која се наоѓа во прашката Зоолошка градина, привлекла огромно внимание од страна на посетителите, поради своите искубани пердуви и орловскиот клун.

Сте виделе ли некогаш птица со мустаќи?

Оваа уникатна птица е лесно препознатлива по сивото тело, портокаловите клун и нозе и секако, по белите дедовски завиткани мустаќи.