Психотерапевтите откриваат зошто емотивното неверство станува сè почесто меѓу брачните партнери

Колку од вашите венчани пријатели, колеги и познајници имаат личност со која се гледаат надвор од бракот?

5-те најчести погрешни сфаќања за психотерапијата

И покрај тоа што терапијата со текот на времето добива сè попозитивна репутација, сепак сè уште постојат многу луѓе кои веруваат дека таа постои само за „лудите“.

Карл Густав Јунг за животот, психологијата и постоењето

Јунг го посветил својот живот на истражување на човековиот ум, па токму затоа може многу да се научи од неговото творештво. Овие цитати го докажуваат тоа.

Книга: „Да се сака со отворени очи“ – Хорхе Букај

Нели целта е да најдеш личност со која зборувате на ист јазик, која умее да ги преточи во зборови твоите мисли и со која ќе посакаш да го изградиш својот пат до дома?
Датум: 12 дек 2013
, Автор: