психопати | Кафе пауза

6 знаци дека вашиот сопруг е психопат: Животот со него е страдање!

Машките психопати можат да бидат исклучително шармантни за да ја привлечат жената.
Датум: 01 јул 2019
, Автор:

10 професии во кои психопатите се најдобри

Бестрашни се и полни со харизма, но кај нив отсуствува емпатијата...

10 причини зошто е тешко да ги забележите нарцисите и психопатите

Нарцисите и психопатите се личности кои имаат голема манипулативна моќ, но и неверојатна способност да создаваат хаос каде и да се појават.

7 знаци дека детето има потенцијал да се претвори во психопат

Знаците кои покажуваат дека едно дете може да биде психопат во иднина се забележуваат на 3-годишна возраст.

5-те фрази со кои психопатите ве тераат да се сомневате во себе

Без грижа на совест, психопатите го користат својот шарм и способноста за манипулирање за да го добијат она што го сакаат.

Како да откриете дали разговарате со психопат?

Кога зборуваат луѓето користат одредени зборови за да го искажат своето мислење. Според истражувањата кои се фокусирале на интервјуирање на убијци, психопатите делеле некои особини во нивниот говор.

Само психопатите и садистите го обожуваат овој пијалак: Дали и вие сте дел од нив?

Научниците дознале кој пијалак им е омилен на психопатите и садистите иако не успеале да ја објаснат таа поврзаност.

Дали вашето дете покажува симптоми на психопатија? 4 знаци на кои треба да обрнете внимание

Верувале или не, психопатите не се секогаш негативци, но за да си го олесниме овој комплициран концепт, ние сме одбрале да размислуваме на таков начин.

Контроверзно научно откритие: Каква музика најчесто слушаат психопатите?

Музиката што сакате да ја слушате може да открие многу работи за вашата личност.

6 тактики што ги користат социопатите, нарцисите и психопатите за да ве замолчат

Колку и да ви се чини тешко, мора да бидете претпазливи и да стоите понастрана од овие поединци.

Вистинската разлика помеѓу социопат и психопат

Луѓето многу често мислат дека овие термини имаат исто значење, но вистината е дека многу се разликуваат.

На кој факултет најчесто се запишуваат психопатите?

Неодамнешните истражувања спроведени на Универзитетот Орхус во Данска се обиделе да откријат кои предмети ги учат психопатите на факултет.