Човековата психа под влијание на социјалните мрежи – колку во суштина сме осамени?

Зачудувачка е поврзаноста на бројот на Фејсбук пријатели и осаментоста во реалниот живот.
Датум: 14 мај 2014
, Автор:

Книга: „Малина“ – Ингеборг Бахман

Првата и единствена комплетна книга од трилогијата „Видови смрт“ на Ингеборх Бахман, дело низ кое писателката на исклучителен начин ги истражува „начините на кои може да се умре“ предизвикани од внатрешните пориви и конфликти на еден човек.

Траги-комедии

Колку сè она што го гледаме на телевизија, го читаме по весници и книги, потсвесно влијае на нас? Колку и како вистинските вредности биле погрешно вреднувани во минатото и денес?
Датум: 27 јан 2013
, Автор:

Од што најмногу се плашат хороскопските знаци?

Стравот е најефикасната и најнехумана емоција којашто управува со луѓето и останатите живи суштества. Кои се вашите најголеми стравови?

40 прашања кои се плашиме да си ги поставиме

Созревањето и здравиот ментален живот подразбираат бескомпромисно преиспитување на состојбите во нашиот живот. Тоа не е лесно...

Внимавајте што посакувате … секако дека ќе ви се оствари!

Работите се онакви какви што ги гледаме, сè зависи од тоа како ги доживуваме нештата, и доколку самите се мотивираме и насочиме кон целта, ќе ја достигнеме. Само штета што човековата упорност не е секогаш толку силна...
Датум: 09 сеп 2012
, Автор:

Астрологијата и вашите психолошки бариери

Обидувајќи се да се заштитат од таквите чувства, некои хороскопски знаци решаваат да стават бариера пред себе, на тој начин не дозволувајќи им на луѓето да им ги повредат чувствата...
12