професионалност | Кафе пауза

Кои се најголемите слабости во работата на секој хороскопски знак?

Кој хороскопски знак има најголемо его што не може да го контролира ниту на работа, а кој е премногу самокритичен во однос на сè што прави?

10 стилски чевли што секоја професионална жена треба да ги има

Професионалната облека понекогаш може да биде навистина задушлива – црни панталони, закопчани кошули, сиви палта...

5-те клучни животни вештини кои секој интроверт треба да ги совлада

Кога сте интровертни, поминувате половина од својот живот грижејќи се за социјалните ситуации, обидувајќи се да ги избегнете или да ги преживеете.

Која вештина сакаат да ја видат сите работодавачи на вашето CV?

Откријте која е клучната способност која ќе ви ги зголеми шансите да ја добиете посакуваната работа.

5-те стравови кои мора да ги победите

Ова се 5-те стравови кои најчесто ги чувствуваме кога се соочуваме со некој поголем предизвик на работното поле.

Неколку видови чудаци кои со сигурност ќе ги сретнете на работното место

Секаде постојат луѓе кои покажуваат малку поразлично однесување од другите. Сепак, ќе беше ли животот толку интересен ако сите сме исти?

10 зборови кои ќе направат да звучите попаметно на работното место

Најдобар начин да ги импресионирате колегите и шефот е преку богат вокабулар.

3 моќни комбинации и модни совети кои ќе ви го донесат посакуваното работно место

Интервјуата за работа се ризични кога е облеката во прашање. Тешко е да пронајдете комбинација која го изразува вашиот карактер, а сепак изгледа професионално.