28-годишна девојка направила прототип за леќи за далтонисти

Иако далтонизмот е безопасна состојба, понекогаш може да биде навистина фрустрирачка.

Револуционерен куфер кој сам се движи зад вас

Отсега кога ќе патувате, нема да се тегавите со вашиот тежок куфер, бидејќи тој самиот ќе иде по вас. Станува збор за изум на младиот Родриго Грасија Гонзалез од Шпанија кој направил механички куфер...

Лебдечка шолја за кафе

Оваа лебдечка шолја за кафе или чај е прототип изработен од страна на Тигере Чигира. Дизајнот го смислил уште во 2008 година, не можејќи да ги поднесе круговите кои ги оставаат шолјите на масата.

Екран на допир кој ви го возвраќа допирот

Ако позадината на вашиот смартфон или ајпад е песочен пејзаж, кога со прстот ќе поминете преку екранот, ќе добиете чувство дека допирате вистински песок.
Датум: 18 јан 2012
, Автор:

Хонда го освои небото

Перфекционистите од Хонда презентираа, за нив, едно поинакво превозно средство со кое го освоија небото. При крајот на 2010, Хонда официјално го прикажа „ХондаЏет“, прототипот од својот лесен авион на млазен погон.
Датум: 12 јан 2011
, Автор:

BendDesk – работна маса и монитор во едно

BendDesk е визија за работните маси коишто ќе ги користиме во иднината, притоа овозможувајќи континуирана интеракција на двете површини (вертикалната и хоризонталната).
Датум: 30 дек 2010
, Автор:

Велосипед со вашето име

Колку би било кул да возите велосипед со рам извиткан во форма на вашето име?
Датум: 15 окт 2010
, Автор: