Знаете ли зошто илјадници жени во Исланд ги напуштаат работните места во 14:38 часот?

За илјадници жени од Исланд, борењето за еднакви права значи излегување од работа порано.

Жени ширум светот протестираат против срамењето од користење шминка

Видеото „Моќта на шминката“ покрена вистинска револуција.

Оваа слика од две девојки кои се прегрнуваат стана вирална, но не поради очигледната причина

Оваа фотографија ја споделил на Фејсбук еден Бразилец, кој со неа се буни за тоа што се случува во метрото во неговиот град.

Велосипедисти на оригинален начин протестираат за поголема употреба на велосипеди

Група летонски велосипедисти од здружението Let’s Bike го одбележале Светскиот ден без автомобили протестирајќи на многу паметен и оригинален начин.

Протест во Барселона кој достојно ги брани правата на животните

Демонстрантите ги симулирале пакувањата со сирово месо коишто се продаваат во супермаркетите, но во еден многу поголем облик, а во нив пикнале фотомоделки обоени со крв црвена боја....

Протести со бакнување за поевтино образование

Чилеанските студенти пронашле нов начин за протестирање против скапиот и неправеден образовен систем. Демонстрирајќи љубов, тие се надеваат дека го разнежат срцето на чилеанскиот претседател Себастијан Пинера.