Најдобрите животни совети од нашите мајки

Ова се најдобрите и најискрените животни совети кои сме ги добиле од нашите мајки и без разлика колку сме возрасни, никогаш не смееме да ги заборавиме.
Датум: 28 сеп 2014
, Автор:

6 работи кои ги прават несреќните луѓе

Ова се 6-те работи кои ги прават несреќните луѓе, па доколку во нив препознаете некоја од вашите навики, поработете на тоа да го исфрлите таквиот начин на размислување од вашиот живот.
Датум: 28 јул 2014
, Автор:

10 нешта кои ги учиме од здравите љубовни врски

Здравите љубовни врски се најдобри учители за љубовта. Еве на што нè учат тие.
Датум: 04 јун 2014
, Автор:

Да живееме, цел живот!

Еве неколку практични совети, на кои ако работиме напорно и континуирано, може да влијаат позитивно на нашиот живот.
Датум: 19 апр 2014
, Автор:

Научете да бидете среќни, почнувајќи од денес

Ова се 20 начини како да ја пронајдете среќата и да научите да бидете среќни.
Датум: 20 фев 2014
, Автор:

4 прашања кои треба да ги поставите пред да простите неверство

Велат неверството е полесно да се опрости отколку да се заборави. Овие 4 прашања задолжително треба да ги поставите доколку планирате да го направите првиот чекор кон надминувањето на оваа непријатна состојба.
Датум: 07 јан 2014
, Автор:

16 реченици кои ќе ги сфатат само оние кои се во брак

Давањето збор за навек со себе си повлекува некои ставови кои не можат да ги сфатат луѓето кои не се во брак.
Датум: 26 ное 2013
, Автор:

Работи за кои луѓето не треба да ни влијаат

Многупати пред да направиме нешто размислуваме дали тоа ќе влијае на нашата иднина и што останатите ќе помислат за тоа.
Датум: 15 ное 2013
, Автор:

Како да се ослободите од психичката болка која ви била нанесена?

Секој во одреден период од својот живот бил повреден. Болката може да биде поголема или помала, некогаш може да се искачи и до степен на траума. Еве некои совети за тоа како побрзо да се ослободите од повредата и лошото чувство.
Датум: 25 окт 2012
, Автор:

12 негативни мисли кои ве спречуваат да бидете среќни

Вашите денешни мисли се креатори на вашиот утрешен живот. Прочитајте ги 12-те деструктивни начини на размислување, кои треба веднаш да ги избркате од вашиот мозок.

6 заблуди за простувањето

Иако најчесто се смета за доблест, има многумина кои простувањето го доживуваат како израз на слабост благодарение на овие шест заблуди.

Како до брза промена на вашето расположение?

Имате лош ден? Уште утрово нешто ви тргна наопаку? Не е ни пладне, а вие се чувствувате уморно и безволно? Не предавајте се, нема потреба да го чекате наредниот ден за да почнете одново...
Датум: 17 јан 2012
, Автор: