Што е маркетингот, а што не е?

Маркетингот/пропагандата според филозофијата на Емоционалната интелигенција претставува игра на моќ. Што и навистина е.
Датум: 11 авг 2014
, Автор:

Огромен митски змеј направен од 10.000 кинески стапчиња за јадење

Оваа огромна скулптура на змеј е иновативна креација целосно направена од 10.000 кинески стапчиња за јадење.

Мона Лиза направена од 2.156 макари во разни бои

Сопствениците на кројачкиот салон „Ejjeh & Sons“ во Либан, ја реновирале својата работилница и по тој повод решиле да ја промовираат промената преку една модерна уметничка инсталација.

Перфекцијата на кафето од Старбакс

Покрај тоа што „Starbucks“ се прославија благодарение на доброто кафе, тие отсекогаш знаеле и одлично да се промовираат.

Како да станете подобри промотери?

Постојат одредени правила и совети кои доколку ги следите би ви помогнале во тоа да бидете поуспешни во вашата работа како промотери...
Датум: 21 авг 2012
, Автор:

Зошто е добро да се фалите себеси

Заборавете на скромноста и срамежливоста – ова се резултатите кои се добиени на најновото истражување кое докажало дека за да успеете во животот...

Фантастично добра реклама за брза пошта

Во денешно време, клучот за успешна реклама се наоѓа во константното барање свежи методи за креативно претставување на некој продукт или бренд.

Најинтересните фудбалски реклами на сите времиња

Спортските компании „Најк“ и „Адидас“, заедно со компанијата за пијалаци „Пепси“, ги снимаат најинтерсните спортски реклами, во кои редовно се појавуваат најдобрите светски фудбалери.

Неверојатна реклама: „Angry Birds“ во живо

Верувале или не, но во Барселона се сними една од најдобрите реклами на сите времиња. Имено, веќе култната игра „Angry Birds“ доби своја изведба во живо...

Авантурите на Мики Маус

Мики Маус патува низ најпознатите локации во Лондон. Погледнете...

Необична промоција на скејт-продавница

Дизајнерот Бето Јанц, за потребите на една бразилска скејт-продавница, смислил одличен начин како да придобие повеќе заинтересираност од купувачите.
Датум: 30 ное 2010
, Автор:

Креативни реклами за автомобили

Модерните реклами се навистина наелектризирани со фантазија и претставуваат уживање, некогаш поголемо и од самиот автомобил.
Датум: 02 сеп 2010
, Автор: