Би го посетиле ли проколнатиот остров Сумбава во Индонезија?

Индонезискиот остров Сумбава денес е познат како рај за сурфери, но пред 200 години тој бил место каде што се случила една од најзастрашувачките природни катастрофи во историјата.

Прекрасен, но проколнат остров. Дали сепак би го посетиле?

Гајола е прекрасен италијански остров. Отсечен е, околу него има кристално чиста вода, но е тотално напуштен. За нешто толку природно прекрасно да биде комплетно празно мора да има нешто што не е во ред.
Датум: 10 сеп 2014
, Автор:

Проколнати хотели: Не е препорачливо за оние со слабо срце

Самоубиство, убиство или ненадејна смрт се основата на мрачните приказни за духовите кои скитаат низ проколнатите хотели ширум светот и ги „ловат“ гостите.
Датум: 10 авг 2014
, Автор:

Забранетиот проколнат остров Повеља во Италија

Островот Повеља се наоѓа во Италија, во венецијанската лагуна, помеѓу Лидо ди Јесоло и Венеција. Поради својата мрачна историја, овој остров се смета за едно од најпроколнатите места во цела Италија.