пријателство | Кафе пауза - Part 16

20 нешта кои треба да престанете да им ги правите на другите

20 совети кои секој треба да ги почитува, за да има добра комуникација и здрав однос со луѓето околу себе...

Кога фотограф ќе се спријатели со дивите животни…

Италијанецот Stefano Unterthiner е исклучително талентиран фотоновинар, зоолог и љубител на дивата природа, кој го чека вистинскиот момент за да улови добра фотографија, при што честопати преноќува сам во дивина.

Тест: Дали сте задоволни од вашиот живот?

Незадоволството кое го чувствуваме најчесто не потекнува од нашите животни околности, туку од начинот на кој ние реагираме на нив. Решете го тестот и дознајте што вие правите за да бидете (не)среќни.

7 типови пријатели кои треба да ги имате во вашето друштво

Пријателството нема цена и секому му е потребно. Ова се неколкуте категории пријатели кои би требало да ги имате во вашето друштво...

Како да бидете добар пријател?

Чувството кога некој ве искористува никогаш не се заборава, но ретко кој ја учи тешката лекција од него. Ова се неколку совети како да успеете да бидете добар пријател, но и да не дозволите некој да го искористи тоа.