20 работи кои луѓето со пирсинг и тетоважи би сакале да ги разберете

Денес тетовираните луѓе се среќаваат со голем притисок поради нивната одлука. Еве што мислат тие во врска со прифаќањето на нивните тетоважи.
Датум: 17 јун 2015

Девојки, време е да научите како да прифаќате комплименти

Со цел да бидете уште поуспешни во вашите намери, редно време е да почнете да прифаќате комплименти.

5 фази низ кои поминуваат сите жени откако нивниот бивш дечко ќе си фати нова девојка

Без разлика како сте дознале, вашиот свет на неколку секунди се смрзнува откако ќе откриете дека вашето поранешно момче има нова девојка во неговиот живот.

Спој на различностите: Како да функционираме во работна средина во која сите сме различни?

Зошто е тешко да се разбереме со нашите колеги, менаџери, партнери, пријатели, родители, комшии, сограѓани и соселани?!
Датум: 18 фев 2015
, Автор:

8 работи кои ги прават луѓето кои си го сакаат животот

Секој од нас понекогаш си го сакал животот, понекогаш не, но има неколку работи по кои може да се препознае дали сме стигнале до таму.

5 причини поради кои треба да ставите себеси на прво место

Ваше тело, ваше здравје, ваш живот, па ако вие не се ставите себеси на прво место, никој друг нема да го направи тоа за вас.

5 причини зошто туѓото мислење не смее да ви биде важнo

Човековата природа е таква што секој човек посакува да биде сакан од што е можно поголем број луѓе. Тоа е во ред, но некогаш знаеме да ги преминеме границите.

20 фантастични работи кои ќе ви се случат откако ќе сфатите дека мора да се сакате и почитувате себеси пред сѐ останато

Да се сакате и почитувате себеси и уште повеќе, да не се срамите да го признаете тоа, нема никаква врска со нарцизам.

7 бисери на мудроста кои ќе ве водат кон подобар живот

Велат дека постарите знаат најдобро, а следниве мудри зборови, кои не за џабе со децении наназад се пренесуваат од колено на колено, го докажуваат токму тоа.

Како и зошто да ја подобрите емоционалната комуникација?

Способноста да препознаете нечии чувства многу влијае на вашиот живот и начинот на кој вие ќе реагирате на случувањата.

Како да ги поедноставите врските во вашиот живот

Добрите врска не паѓаат од небо. Тие се градат од темел и потребни се волја, трпение и разбирање и од двете страни.

7 работи за кои многумина мислат дека се негативни, но не се

Ова се некои од нештата кои се сметаат за негативни, но во суштина може да бидат здрави.
Датум: 03 дек 2014
, Автор: