4 индиски правила кои ќе ви помогнат да го прифатите животот каков што е

Овие животни принципи ќе ви помогнат да се ослободите од притисокот што го чувствувате и целосно да ги прифатите работите што ви се случуваат.

Вие сте диви, природни и прекрасни и време е да почнете да се сакате себеси

„Самите вие, исто како и секоја друга личност во универзумот, ја заслужувате својата љубов.“ – Буда

Кога емоциите се на слобода: За да биде сѐ во ред, најпрвин треба да прифатите дека не е

Единствената ваша желба во најтешките мигови е да бидете многу повеќе од во ред. Вие сакате да бидете среќни.

9 стравови кои треба да ги прифатите за да излезете од вашата зона на удобност

Стравот е нормален сегмент од нашиот живот и за да го пребродиме треба да го прифатиме како таков, затоа што во спротивно може да пропуштиме многу можности за среќа и личен развој.

Науката открива како правилно да се извините

Да се направи вистинското извинување може да биде голем предизвик.

Не плашете се да бидете ранливи

Ранливоста значи да ги отворите очите и да бидете искрени со себе.

Не заборавајте ја вашата вредност: 8 начини подобро да се грижите за себеси

Еден од најдобрите начини да ја зголемите својата самодоверба е да практикувате подобро да се грижите за себе.

Зошто треба да ги тргнеме маските и да го покажеме вистинското лице?

Нашата убавина лежи во нашата ранливост, нашите комплексни емоции и нашата автентична несовршеност.

6 начини кои ќе ви помогнат да го сакате вашето тело од утро до вечер

Понекогаш е тешко во текот на целиот ден да останеме имуни на погледите и коментарите на другите луѓе во врска со нашиот физички изглед.

Единствените 3 избори кои треба да ги направите со цел да бидете вистински среќни

Доколку сте доволно храбри широко да ги отворите вашите очи, брзо ќе сфатите дека за сè постои решение.

Без комплекси: 10 знаци дека целосно го прифаќате и сакате вашето тело

Погледнете ги следниве знаци кои укажуваат на фактот дека го сакате вашето тело и дека воопшто не се грижите доколку имате некој килограм плус...