Неверојатни оптички илузии создадени од природата

Овие ремек-дела изгледаат како да се дел од некој фантастичен свет надвор од нашата реалност.

Редок небесен феномен кој се формира само на ниски температури

Светлечките столбови се една многу ретка појава која совршено ја покажува убавината на нашата атмосфера.

Феноменот огнени виножита

Огнените виножита не се ниту оган, ниту виножита, но се нарекуваат на тој начин поради нивните брилијантни пастелни бои и изгледот кој наликува на пламен...

Розовото езеро Ретба

Необичната боја на водата се должи на цијанобактеријата „Dunaliella salina“, која вирее во средини со висока соленост. Taa ја апсорбира сончевата светлина, по што продуцира розови нијанси.
Датум: 10 јул 2012
, Автор: