4 начини коишто ќе ви покажат како да ја добиете почитта на работното место

Авторитетот е нешто што се гради долги години, а потребен е само миг да биде срушен.

Дали ги завршувате работите докрај или само така мислите?

Многу често сме се наоѓале во ситуација да мислиме дека некоја работа која требало да ја сработиме е готова, но кога ќе дојде претпоставениот или тој/таа што ни ја има дадено задачата, ни кажуваат дека и не е баш завршена.
Датум: 21 мај 2015
, Автор:

Можеби е до вас! Ова се знаци дека заслужувате отказ од работа

Постојат лоши шефови на кои секој сака да се жали, но постојат и лоши работници со кои никој не сака да губи нерви и пари.

Како да се надмине вечниот проблем во односот помеѓу менаџерите и вработените?

„Како и секогаш, у 5 за 12 ми рекоа да го средам документот“, „е стварно не можам да работам под притисок“, „цела работа ја направив тип-топ и едно фала не може да каже!“, „значи што и да направам пак сум у грешка“...
Датум: 29 јул 2014
, Автор:

8 мудри начини да продолжите напред во работата

Дури и ако сте многу добри во работата, таа може да ви стане рутинска и досадна или пак, можеби сакате да се докажете дека сте одлични на работното место за да имате повод да побарате покачување. Еве неколку мудри совети...