престапна година | Кафе пауза

Еве што не треба да правите во текот на 2020 година: Овие работи носат несреќа

Според народното верување, многу проекти започнати во престапна година никогаш не се реализираат и затоа подобро е некои работи воопшто да не ги правите во 2020 година.

Предности и недостатоци: Зошто луѓето родени на 29-ти февруари се толку посебни?

Дали некогаш сте се запрашале зошто секоја 4-та година добива 1 дополнителен ден? Дали 29-ти февруари има некое мистично значење и како влијае тој врз животот на луѓето?